Máte dostatečný čas na přestup? Radši se ujistěte…

Máte dostatečný čas na přestup mezi lety na letišti? Jaké jsou přestupní lhůty určené pro letiště? Pokud nemáte dostatečný čas na přestup, i pár minut zpoždění letu může nakonec resultovat v několikahodinové nepříjemné zpoždění. Níže seznam nejčastěji využívaných letišť v rámci evropy s minimálními garantovanými časy na přestup.

Máte dostatečný čas na přestup? Radši se ujistěte…

Každé letiště má takzvaný „minimum connection time“ tedy minimální garantovaný čas na přestup. Tento údaj je dobré mít na paměti v případě nákupu letenky. Velmi často se stává, že prodejci letenek nabízí spoje tak blízko u sebe, že i při pár minutách zpoždění, cestující defacto nemá možnost svůj návazný let stihnout.

V lepším případě máte zakoupené lety pod jednou rezervací (více ve článku Záludnosti rezervací) a pak sice budete čekat v případě zpoždění předchozího letu několik hodin na další náhradní let, ale alespoň nemusíte vynakládat další náklady na novou letenku. To v případě nákupu návazných letů pod různými rezervacemi Vás nemine. A nákup jakékoliv letenky v den odletu je vše, jen ne levná záležitost…

Je tedy na zvážení, zda raději nekoupit lety tak, aby návazný let splňoval minimální garantovaný čas na přestup, a ještě lépe, aby byla i nad tento garantovaný čas nějaká časová rezerva pro případ předchozího zpoždění letu. V tomto směru doporučujeme alespoň 1 hodinu navíc. Zde jsme Vám sestavili seznam nejčastěji využívaných letišť v rámci Evropy s minimálními garantovanými časy na přestup. 

Zároveň, pokud jste měli v minulosti let, který byl zpožděn, zrušen, nebo jste nestihli návazný let a nejste si jisti, zda Vám vznikl potenciální nárok na kompenzaci, můžete kdykoliv svůj let zdarma a nezávazně ověřit v našem formuláři zde. Náš zkušený tým ClaimCloud Vám v tomto směru rád sdělí, zda je možné získat kompenzace za zrušený let, zpožděný let či například kompenzace za ztracené zavazadlo.

5. 4. 2018 Marek Lorenc
Zpět na přehled článků